Loading...
Menu

Tαξίδι στο CERN

 

Tαξίδι στο CERN
Μια πολύτιμη, αυθεντική και ουσιαστική εμπειρία μάθησης είχαν μαθητές του Ανατόλια κατά τη διάρκεια του συναρπαστικού ταξιδιού τους στο CERN.
 
Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως 22 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή 30 μαθητών του Λυκείου και του ΙΒ του Ανατόλια. Σκοπός  της εκπαιδευτικής εκδρομής ήταν οι μαθητές που ενδιαφέρονται για τις θετικές επιστήμες να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρίες για τα πειράματα του CERN - του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών- ο οποίος  εκτείνεται από τα σύνορα της Ελβετίας μέχρι τη Γαλλία σε περίπου 100 μέτρα βάθος. Οι μαθητές του Ανατόλια μπόρεσαν να κατανοήσουν πώς ερευνητές από διάφορους τομείς (Φυσική, Μηχανική, Πληροφορική) έχουν «συναντηθεί» στο CERN για να οικοδομηθεί και να αξιοποιηθεί ο επιταχυντής LHC ώστε να αναδημιουργήσει τις συνθήκες πριν από το Big Bang.

Οι μαθητές παρακολούθησαν ομιλίες από διακεκριμένους ερευνητές του CERN, όπως την Δρ Δέσποινα Χατζηφωτιάδου, μία εκ των κεντρικών ομιλητών του φετινού 3ου Μαθητικού Συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας - ACSTAC 2013, και την Δρ Μαρίας Δήμου. Επίσης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κάνουν μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση-συνέντευξη με τον Δρ Rolf Landua, εκπρόσωπο του πειράματος «Αθηνά». Ο Δρ Landua, επικεφαλής της ομάδας Εκπαίδευσης και Προβολής του CERN, απάντησε σε ερωτήσεις και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το ACSTAC 2013 χαρακτηρίστηκε «Πιστοποιημένη Εκδήλωση του CERN».

Με την ευκαιρία του ταξιδιού στο CERN, η αποστολή του Ανατόλια, επισκέφθηκε στη Γενεύη τα γραφεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Συζητώντας με διπλωμάτες, οι μαθητές του Κολλεγίου άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις για τις γνώσεις και την εξοικείωση που έχουν αποκτήσει με τον ΟΗΕ μέσα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα MUN (Model United Nations).

* Η εκδρομή στο CERN οργανώθηκε από τις συμβούλους του Ομίλου Επιστήμης και Τεχνολογίας Χάιδω Σαμαρά και Ελένη Χατζημαυρουδή. Συνοδοί καθηγητές της αποστολής ήταν οι: Κλεάνθης Λαγόπουλος, Διευθυντής Α΄ Γυμνασίου, Καθηγητής Μαθηματικών, Αντώνης Αποστόλου, Καθηγητής Φυσικής και Χάιδω Σαμαρά, Καθηγήτρια Πληροφορικής και Διευθύντρια του Τμήματος Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης στο Κολλέγιο Ανατόλια.
 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead